co kupić do muzy/TV?
Zwiń
X
-
co kupić do muzy/TV?
szerokości i bezawaryjności - bo to najważniejsze. Piękna sztuka.
Od 1997 roku Skoda. 97-99 Felicia 1.3 99-01 Octavia 1.9 TDI 90KM 01-08 Octavia 1.9 TDI 110KM 09-.. Superb 1.8 TSI & Octavia 1.6 Mint
www.gprk.plTagi: Brak
-
-
co kupić do muzy/TV?
Cześć,
Nie jestem melomanem i nie muszę słyszeć delikatnego dźwięku trójkąta stojącego w piątym rzędzie wielkiej orkiestry symfonicznej. Jednak chciałbym czasem włączyć muzykę i posłuchać jej na lepszym sprzęcie, albo właczyć telewizor i poczuć się PRAWIE jak w kinie.
Nie musi to być super sprzęt. Rozważam albo samodzielny zestaw głośników albo kino domowe. Pytanie co kupić DO 2.000 ZŁ? chętnie z bluetoothemIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
zastanawiałem się nad Philips Fidelio A9 i choc brzmienie w sklepie mi się podobało, to w drugim powiedziano że większego szajsu to nie mai bądź tu mądry.
Moja lepsza połowa zdecydowała się i szukamy czegos o jak najmniejszej ilości kabli... (to taki dodatkowy wymóg)If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40a może ktoś poleci coś z bluetoothem
Z tego co sie orientuje w tej chwili Logitech nie ma nic na BT... poprostu technologia sie nie sprawdziła/nie przyjęła a wiem po sobie w starym budownictwie, wiele okien drzwi balkonów, pochłonęło to kilkadziesiąt m kabla (pokój ma około 40m2 ) ale dało sie, tu za karniszem, tu za rurą CO i teraz głośniki robią robotę
O ile pamiętam głośniki BT musisz każdy z osobna na zasilaczu podłączać do prądu więc wracamy do kabla tylko w innej formie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gusiak11Zamieszczone przez aro_40a może ktoś poleci coś z bluetoothem
Z tego co sie orientuje w tej chwili Logitech nie ma nic na BT... poprostu technologia sie nie sprawdziła/nie przyjęła a wiem po sobie w starym budownictwie, wiele okien drzwi balkonów, pochłonęło to kilkadziesiąt m kabla (pokój ma około 40m2 ) ale dało sie, tu za karniszem, tu za rurą CO i teraz głośniki robią robotę
O ile pamiętam głośniki BT musisz każdy z osobna na zasilaczu podłączać do prądu więc wracamy do kabla tylko w innej formie
ale 5 głośników (nawet w plastikach) robi różnicętyle że musi być i estetyka - Logitech odpada
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40tyle że musi być i estetyka - Logitech odpada
Ups.... to chyba ''Houston, mamy problem..." nie wiem co się nie podoba ale mam te głośniki od prawie dwóch lat i jestem mega zadowolony, a z większości testów wynika ze miażdżą konkurencje
Ale jak to mówią twój cyrk....
Komentarz
-
-
gusiak11, te głośniki stanowić będą element wyposażenia mieszkania. Być może są super w odsłuchu, ale w moim mieszkaniu bedą wyglądały jak piąte koło u wozuwolałbym chyba jakieś o bardziej tradycyjnym wyglądzie.
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
aro_40, do 2 tysi sensownych kolumn i amplika nie kupisz....więc zostaje Ci gotowy zestaw kina typu 5.1 plastikowy..... Ale IMO to nie gra dobrze....dużo lepiej gra ampli i kolumny dobre drewniane rozbudowywane do 5.1 (jak ktoś ma kasę)
dobre kino - sam dźwięk 5.1, nowe w zestawie kolumn sensownych z amplitunerem dobrze grającym i blue rayem osobno to wydatek minimum 4-5 tysięcy złotych. Nie ma co się oszukiwać. Reszta to będzie tylko coś ala kino....taka prawda. Porównaj brzmienie sobie plastikowego logitecha czy philipsa do pożądnych drewnianych kolumn...
a więc moja rada, za 2,5 tysia amplika, blue raya i dwie kolumny front, muza godziwie zagra, film obejrzysz też, a z czasem i przypływem kasy (i potrzebami sobie rozbudujesz o satelity, front i suba)
amplik yamahy za tysiak, tysiak dwieście, oraz takie kolumny np. - ładnie zagrają bo są na głośnikach tonsila:
lub ewentualnie te, jak chcesz trochę mniej kasy wydać (ale węższe pasmo mają):
te kolumny mają bardzo dobre głośniki tonsilowskie i przetwornice. Dostępne są też w brązie i w bieli. Mam takie same jeszcze w kolumnach tonsila (siesta) i dają naprawdę radę, dźwięk bardzo przyzwoity
Komentarz
-
-
aro_40,
Nie napisałeś że to ma być designerski zestaw kolumn pasujący do wnętrza, pytałeś co kupić sensownego do 2000.
Jeśli ma pasować do wnętrza to ciężko powiedzieć bo każdy ma swój gust.... itd.
w tym wypadku sew1981, ma rację że amplituner plus zestaw kolumn bedzie lepiej gał i na pewno lepiej wyglądał od głośnikow logi... wzorowanych jak by nie bylo na sprzęcie komputerowym
ale za 2000 tys będzie to mocno przeciętny zestaw... ale jak sam pisałeś nie jesteś melomaniakiem z absolutnym słuchem to może Ci wystarczy
Komentarz
-
-
zerknij na moje wypowiedzi w tym wątku: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25
w skrócie: amplituner yamahy + http://allegro.pl/eltax-liberty-5-ze...788727497.html i powinienneś byc zadowolony (z czasem - w miarę potrzeb - dołożysz subwoofer i będzie ok)
Komentarz
-
-
kolega ostatnio zwrócił się do mnie z podobnym problemem, tyle, że budżet miał trochę większy, zaproponowałem mu http://allegro.pl/amplituner-denon-a...777116584.html i zestaw http://www.stx.pl/stx-kd-200-n-5-1-kolor-czarny.html, jedyny problem tutaj to brak btMniejsza siostra:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66377
Czyszczenie tapicerki w domu klienta | Ozonowanie pomieszczeń - Śląsk!
Rabat na hasło OCP
Komentarz
-
-
aro_40, nie ma zbytnio co zastanawiać. Kup to co ci sie podoba i spełnia twoje kryteria wyglądu, braku klabli i ceny.
Po prostu przy takich założeniach, jakie podałeś powyżej, oraz takiej cenie, cokolwiek kupisz będzie brzmiało taka samo ... źle 8) A skoro piszesz, że nie jesteś melomanem i nie oczekujesz tego od sprzętu, to zwykłe brzdąkanie Philipsa, Samsunga czy innego Sony lub Panasonica ci w zupełności wystarczy.
Zamieszczone przez aro_40Jednak chciałbym czasem włączyć muzykę i posłuchać jej na lepszym sprzęcieCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gusiak11Z tego co sie orientuje w tej chwili Logitech nie ma nic na BT... poprostu technologia sie nie sprawdziła/nie przyjęła
A że głośnik trzeb było podpinać pod gniazdko - jak piszesz w starym budownictwie to może być problem, bo w nowym, gdzie w każdym kącie masz gniazdko 40cm od podłogi rozmieszczenie głośników bezprzewodowych nie jest aż takim dyskomfortem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigaro_40, nie ma zbytnio co zastanawiać. Kup to co ci sie podoba i spełnia twoje kryteria wyglądu, braku klabli i ceny.
Po prostu przy takich założeniach, jakie podałeś powyżej, oraz takiej cenie, cokolwiek kupisz będzie brzmiało taka samo ... źle 8) A skoro piszesz, że nie jesteś melomanem i nie oczekujesz tego od sprzętu, to zwykłe brzdąkanie Philipsa, Samsunga czy innego Sony lub Panasonica ci w zupełności wystarczy.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Zamieszczone przez aro_40le jestem laikiem i jak czytam wszędzie, ze kolumna musi być w drewnianej obudowie
Ty ,z tego co piszesz, nie jesteś melomanem i aż tak bardzo nie zależny ci na jakości dźwięku, więc nie potrzebujesz takich kolumn. Zresztą kwota jaka dysponujesz na cały sprzęt stanowi ok. 40% kwoty którą musiałbyś przeznaczyć aby kupić naprawdę dobre kolumny. A kolumny to nie wszystko, bo aby dobrze grały potrzebne są konkretne kable, a te kosztują i to sporo.
A tak na sam koniec. Kolumn nie dobiera się na podstawie opinii innych tylko na podstawie posiadanego sprzętu, rodzaju słuchanej muzyki i uwarunkowań w których będą one pracowały. To samo dotyczy kabli do kolumn.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigKolumn nie dobiera się na podstawie opinii innych tylko na podstawie posiadanego sprzętu, rodzaju słuchanej muzyki i uwarunkowań w których będą one pracowały. To samo dotyczy kabli do kolumn.
powierzchnia pokoju zmieniła sie mniej więcej 1,5x, sufit się "wyprostował" obecny pokój jest idealnym prostopadłościanem, poprzedni miał skośny sufi jak to na poddaszach bywa.
Przekrój kabla sie nie zmienił, nie było mnie też stać na kable po 100zl/mb, kolumny są rozstawione w każdym rogu pokoju subwoofer stoi pod amplitunerem, zmiana odsłuchu diametralna a w sumie można powiedzieć nic się nie zmieniło
Chyba dobrym rozwiązaniem będzie jak piszesz ''wypożyczyć'' coś na próbę i będziesz miał punkt wyjścia.
Komentarz
-
-
ja teraz miałem ten sam dylemat...kable itd a w sumie potrzebowałem tylko coś żeby czasem film obejrzeć w lepszym brzmieniu niż z głośników telewizora więc po uprzednim wypożyczeniu na weekend ze sklepu soundbara Yamahy zdecydowałem się na zakup tego...jak dla mnie cena adekwatna do efektu a przyznam szczerze że gdybym miał walczyć z kablami przy standardowym zestawie to na samą myśl zapaści dostaję a w przypadku soundbaru dochodzi chyba tylko jeden kabel...
Komentarz
-
Komentarz